Jongerenwerkers

The Social Effect Train-de-trainer
In een intensieve driedaagse train-de-trainer worden jongeren zonder startkwalificatie opgeleid tot de functie van: jongerentrainer. Als ‘jongerentrainer’ verzorgen de jongeren van de straat workshops voor eerste en tweede klassen van alle leerniveaus op middelbare scholen binnen het thema ‘effect van gedrag’.

Resultaat: Empowerment
Motivatie wordt vaak opgevat als een statisch gegeven – je hebt het of je hebt het niet -, maar onderzoek leert ons dat motivatie juist iets is wat ontwikkeld dient te worden. Eén van de meer belangrijke onderwerpen voor deze groep is werken aan verantwoordelijkheid en motivatie. Hiervoor hebben onze professionele coaches en trainers een impactvolle tool ontworpen, waardoor vertrouwen in zichzelf en de ander weer zal groeien.

De buitenwereld ziet mij en denkt aan ten onrechte dat ik een crimineel ben. Gelukkig hebben leerlingen mij leren kennen als een lieve jongen met veel geduld. Het voor de klas staan, geeft mij een sterk gevoel.- Mo, één van onze jongerentrainers uit Rotterdam -

The Social Effect laat de jongeren kennismaken met het effect van hun gedrag, houding, uitstraling en de manier waarop ze communiceren. Ze komen tot het inzicht dat hun gedrag de reactie van de ander bepaald, onder het motto ‘gedrag is besmettelijk’. Ze leren dat positieve aandacht dé manier is om te bouwen aan succesvolle duurzame relaties (alle soorten relaties).

Het project heeft een multiplier effect, omdat de jongeren de leerlingen aanleren wat ze zelf te leren hebben. Ze leren daarmee waardevolle lessen die onmisbaar zijn voor o.a. in hun eigen zoektocht naar maatschappelijk, persoonlijk en zakelijk succes.

Certificaat
Tijdens de train-de-trainer vragen we elke dag commitment van de jongeren. Alleen door het aangaan van de training en het examen op de laatste dag, kunnen jongeren slagen. Als ze slagen, krijgen ze een formeel certificaat en een arbeidscontract van 3 maanden, waarin de jongere langs allerlei scholen en klassen gaat om de workshop zelf te faciliteren.

Voor wie?
The Social Effect Train-de-trainer is geschikt voor iedere jongere tussen de 17 en 27 jaar zonder startkwalificatie. Het ontbreken van een startkwalificatie en de leeftijdsgrenzen zijn de enige voorwaarden voor aanmelding.

Kosten
Het brengt geen kosten met zich mee. Niet voor de jongeren, niet voor de jongerenwerkers. Sterker nog… als de jongeren slagen, zullen zij juist betaald worden om de training te gaan geven.

Aanmelden
Kent u jongeren die goed in dit project zouden passen en die u graag deze kans biedt, meldt u deze jongeren dan aan.

The Social Effect geeft jongeren de kans om zich persoonlijk te ontwikkelen en tegelijkertijd training te geven aan andere jongeren zodat zij zichzelf ook kunnen ontwikkelen. Los van dat, is het echt leuk werken. Skills die je leert en ontwikkelt en je draagt bij aan de maatschappij. Win Win!- Jamian, één van onze jongerentrainers uit Rotterdam -

 

 

 

 

Stichting De Wij-Fabriek

U kunt direct contact opnemen met onze projectleider Esther Popelier
Mailadres: esther@thesocialeffect.nl
Of Bel Esther: 06 – 144 528 61

Volg ons ook op:

twitterfacebook

design: Studio Buffalo