Werkwijze

The Social Effect is een innovatief project dat jongeren uit twee werelden samenbrengt: de jongeren van de straat samen met de jongeren op de school.

Binnen het project inspireren en leren de jongeren van elkaar op het gebied van gedrag, houding, uitstraling en de manier waarop ze communiceren. Het toffe is dat beide groepen jongeren hierdoor bewust worden van eigen gedrag en effect daarvan op anderen. Beide groepen ervaren hoe het is om een keuzevrijheid in gedrag te hebben en hoe ze hiermee het contact met de wereld om hen heen kunnen beïnvloeden.

We teach the best what we most need to learn- Richard Bach -

Het project bestaat uit twee onderdelen:

Train-de-trainer workshop
Hierin leiden professionele trainers, jongeren zonder startkwalificatie (jongeren van de straat) op tot de status van jongerentrainer. Zij zullen hiervoor een intensieve training krijgen, persoonlijke coaching, een trainershandboek, materialen en een certificaat na slagen. Bovendien zullen de nieuwe jongerentrainers de betaalde mogelijkheid krijgen om minimaal 3 maanden aan de slag te kunnen.

Social Effect Workshops op scholen
Hierin komen onze jongerentrainers naar de middelbare school voor het verzorgen van twee intensieve workshops voor de tweedeklassers van elk leerniveau (praktijk, speciaal onderwijs, vmbo, mavo, havo, vwo, gymnasium) binnen het thema ‘gedrag is besmettelijk’.

Ik vond dit project echt geweldig, want de mensen die hieraan meedoen hebben allemaal een hart van een goud. Zo spontaan. In het begin durfde ik niet te dagen, omdat ik best verlegen was, maar dat is nu weg. En met dit project voelde ik me niet alleen. Ik leerde met mensen meeleven en dit laten wij nu andere jongeren ook voelen- Sevde Yin, één van onze jongerentrainers uit Rotterdam -

 

 

 

Stichting De Wij-Fabriek

U kunt direct contact opnemen met onze projectleider Esther Popelier
Mailadres: esther@thesocialeffect.nl
Of Bel Esther: 06 – 144 528 61

Volg ons ook op:

twitterfacebook

design: Studio Buffalo