Middelbare scholen

The Social Effect Workshop
Onze jongerentrainers verzorgen twee intensieve workshops op scholen van samen 3 uur. De workshops zijn speciaal ontwikkeld voor jongeren van 14 tot 16 jaar van alle leerniveaus. De workshops worden op school gegeven.

Hoe jij jezelf in de wereld plaatst, bepaalt voor een groot deel hoe jij door de wereld behandeld wordt.- De workshops op scholen staan in het teken van hoe we met elkaar omgaan -

De workshops worden gegeven door speciaal opgeleide jongerentrainers en bestaan uit 2 bijeenkomsten (dubbeluur en daarna een enkel uur).

Niet zomaar een les
We werken vanuit de relationele dimensie (in plaats van de rationele dimensie). We leren de leerlingen niets in de klassieke betekenis van het woord: we onderwijzen niet. We reiken hen ervaringen aan.
De workshops worden ondersteund met een speciaal ontwikkeld lespakket. Tijdens de workshops krijgen jongeren handvatten aangereikt die:

  • hen helpen bij het vormen van een positief zelfbeeld
  • hen ondersteunen bij het contact met de wereld om hen heen
  • hen inzicht en bewustwording geven over hun eigen gedrag, de vrijheid van hun keuzen en het effect daarvan op de ander.

‘Wat is een goede manier om met elkaar om te gaan’, ‘hoe presenteer je jezelf en wat is het effect daarvan’ en ‘hoe ga je de ander tegemoet’. Tevens wordt de dialoog over deze onderwerpen en de verschillen daarin tussen culturen en individuen aangegaan.

Het resultaat
De workshops laten de leerlingen kennismaken met het effect van hun gedrag, houding, uitstraling en de manier waarop ze communiceren. Ze komen tot het inzicht dat hun gedrag de reactie van de ander bepaalt. En ze doen ervaringen op met succesvolle interactie.

De workshops hebben een multiplier effect, omdat de leerlingen iets aangereikt krijgen van jongerentrainers die in dezelfde belevingswereld zitten, waardoor het effect van het geleerde een diepere impact krijgt (peereducating).

Kosten
De kosten voor twee bijeenkomsten (drie lesuren), 2 trainers, incl. lesmateriaal en nazorg bedragen €85,- per klas.
(let op. deze prijs is afhankelijk van de financiering die we krijgen, neem daarom altijd contact met ons op)

Aanmelden?
Wilt u deze workshops bij u op school? Dat kan! Meld u zich nu aan >>>

Iedereen zou mee moeten doen met The Sociale Effect! Het laat jongeren kennismaken met het effect van hun gedrag en houding. En dit is momenteel heel erg belangrijk is in onze samenleving! Ik, zij, hij, hun.. WIJ hebben het nodig!”- Muhtaber Kocak, één van onze jongerentrainers uit Rotterdam -

 

 

Stichting De Wij-Fabriek

U kunt direct contact opnemen met onze projectleider Esther Popelier
Mailadres: esther@thesocialeffect.nl
Of Bel Esther: 06 – 144 528 61

Volg ons ook op:

twitterfacebook

design: Studio Buffalo